Почетна Контакти Подршка
 

2/24/2015

 

  • На својата редовна месечна средба во хотелот Холидеј Ин, членките на Инер Вил кубот Скопје извршија ...

повеќе

 

1/27/2015

 

  • Членките на ИнерВил клубот ја оддржаа својата прва редовна средба во 2015 година. На средбата се дискутираа програмските цели и активности во 2015 ...

повеќе

 

 

...

повеќе

 
 

Партизански Одреди 70/б
P.Box 798, 1000 Скопје
Република Македонија

Тел. (389 02) 3062 636
Факс. (389 02) 3093 313

 
 
 

Inner Wheel е ориентиран кон пријателство, лична служба и интернационлно разбирање. Не е организација за собирање на финансиски средства – секој клуб ги избира своите спонзори и канали на служење.

Едно од најголемите карактеристики на Inner Wheel е можноста што ја дава на членовите ширум светот, да се запознаат меѓусебе, со тоа придонесувајќи за меѓународно пријателство и разбирање.

Членовите се во состојба да комуницираат меѓу себе преку коресподенција, размена на посети и спојувајќи се заедно преку интернационални проекти. Групните патувања дозволуваат членовите да бидат поблиску меѓу себе а така тие да учат и за активностите на Inner Wheel во многу различни региони. Клубовите даваат услуга во нивните сопствени друштва како и надвор од нивните национални граници.

Меѓународните конвенции се држат во интервали – секој член може да учествува и Ротаријанците се секогаш добредојдени.

Марија Андова беше претседател на IWC Skopje 2009-2010.

 

МИНАТО
Inner Wheel започна на 10 Јануари 1924 кога госпоѓа Оливер Голдинг претседавање на клуб формиран од жените на ротаријанците. Корените од кои International Inner Wheel израсна беа поставени во 1934 година кога асоцијацијата од Inner Wheel во Велика Британија и Ирска беше формирана.

Беше согледано дека единството е јачината и членовите имаа мудрост и визија да формираат клубови, кои подоцна прераснаа во “districs” и потоа асоцијацијата.

Во 1967 кога International Inner Wheel свати дека има можност за квалификувани членови од било која земја за станат функционери односно претседател.

ДЕНЕСКА
International Inner Wheel ги поврзува заедно членовите од различни делови на светот, вклучувачќи Европа, Африка, Индија, Филипини, Аустралија, Нов Зеланд, Соединетите Американски Држави, КАнада и Балтичките региони.

International Inner Wheel е достапен во приближно 100 географски локации со 103,000 членови.

Организацијата е водена од избран комитет од четири функционера и 16 борд директори.

ИДНИНА
Да се зацврски Inner Wheel ќе се шири во милениумот и после, нови категории на членства би се очекувале и исто така ќе се задржи асоцијацијата со клубот Ротари.

 

International Inner Wheel Club Of Skopje. Сите права се задржани - Скопје 2006