Почетна Контакти Подршка
 

2/24/2015

 

  • На својата редовна месечна средба во хотелот Холидеј Ин, членките на Инер Вил кубот Скопје извршија ...

повеќе

 

1/27/2015

 

  • Членките на ИнерВил клубот ја оддржаа својата прва редовна средба во 2015 година. На средбата се дискутираа програмските цели и активности во 2015 ...

повеќе

 

 

...

повеќе

 
 

Партизански Одреди 70/б
P.Box 798, 1000 Скопје
Република Македонија

Тел. (389 02) 3062 636
Факс. (389 02) 3093 313

 
 
International INNER WHEEL Club of Skopje - CURRICULUM VITAE
 

Име и презиме:
д-р Анѓелина Јаневска
Датум на раѓање:
05.03.1961 , Скопје
Адреса:
работа: „Мадона ‘95“ ДООЕЛ Ангелина Скопје
ул. Вељко Влаховиќ бр. 3 Скопје
e-mail: pieta@unet.com.mk
веб адреса: www.artgallerybezisten.com.mk
дома: ул. Стоби 6 бр.33а, Скопје
комплекс Свети Јован с. Злокуќани
1000 Скопје
E-меил:
pieta@unet.com.mk
Телефон:
тел/фах: +389 2 311 71 50
Домашен: тел: +389 2 309 85 55
Образование:
2011 Доктор на етнолошки науки при Универзитет Св. Кирил и Методиј, Природно математички факултет, група Етнологија и антропологија, Скопје
2001-04 Магистер по Бизнис администрација МБА, Британски универзитет Шефилд со експозитура во Солун, Грција
1981-87 Филозофски факултет,Универзитет св. Кирил и Методиј, Дипломиран историчар на уметност со археологија
1977-81 Средно образование, гимназија Јосип Броз Тито
Тренинзи, конференции и семинари:
2014 Семинар, Управување со стрес: Научно докажани техники и стратегии во практиката за управување со стрес, М6 Едукативен центар, Скопје
2013 Семинар, Поддршка на талентот за време на промени, М6 Едукативен центар, Скопје
2011 Семинар, Зголемување на вредностите на потрошувачот, М6 Едукативен центар,Скопје
2010 Семинар, Управување со човечкиот талент, М6 Едукативен центар,Скопје
2010 Семинар, Културно комуникациски вештини, М6 Едукативен центар,Скопје
2009 Семинар, Претпријатија на иднината, М6 Едукативен центар,Скопје
2008 Семинар,Промените во глобалната геостратешка животна средина,М6 Едукативен центар,Скопје
2007 Семинар за интеракција и заедничко работење, М6 Едукативен центар,Скопје
2007 Конференција, Дијалог помеѓу цивилизациите,Охрид
2006-07 Конференција, Дијалог помеѓу различните религии, Берлин, Германија
2001 Конференција, Централно и Источно европски економски самит, Салзбург, Австрија
1999 Конференција, Централно и Источно европски економски самит, Салзбург, Австрија
1999 Конференција, Партнери во транзиција, Варшава, Полска
1999 Конференција, Обнова на Јужно-источниот европски, економски и бизнис самит, Солун, Грција
1996 Двомесечен курс по Англиски јазик, Училиште Сван, Оксфорд, Англија
1994 Двомесечен курс по Англиски јазик, Училиште Сван, Оксфорд, Англија
Членства и состаноци во професионални организации, општества и институции:
2008 - Член на Фондацијата Бавна храна
2005 - Член на Инервил клубот
2003 - Член на Ам-Чам Македонија
2002 - Член на AID ARTISAN и претседател на комисијата, проект на УСАИД
1992- Член на друштвото на ликовни критичари, Македонија
1991 - Член на Друштвото за применета уметност на Македонија
Јазици:
Македонски - мајчин јазик
Англиски - одлично
Грчки и неколку словенски јазици - добро
Компјутерски вештини:
Mikrosoft Word,Excel and Internet Browser
Работно искуство:
2006 – 2011 Сопственик на вински ресторан Нана
2004 - 2006 Асистент на Универзитетот Њујорк, Историја на уметност 2
1996 - Генерален менаџер на “Мадона ‘95“ Увоз-Извоз
Име на организацијата:
Мадона 95 Увоз- Извоз, приватна сопственост
Опис на организацијата:
Увоз и извоз на уметнички добра и уметнички слики, порцелан и антиквитети и уникатни предмети. Големопродажба и малопродажба на ланец производи. Компанијата е генерален застапник на четири германски и австриски компании: Розентал, Хутченројтер, ВМФ, Вилерој и Бох, како и главен застапник за уникатен накит од програмата на Томас Сабо и Ноеми. Мадона 95 е мајка компанија на М.Б.А. - Арт регистрирана во Вилах, Австрија.
Сегашни должности:
Одговорна за сите компании при планирање, организирање и контрола на бизнис процесот; Препознавање и издавање на сертификати за автентичноста на антиквитетите и уметничките слики; Пишувач на уметнички критики, забелешки и кустос на повеќе уметнички изложби.
Претходно работно искуство:
Уметничка галерија Безистен, сопственик и главен кустос, Скопје
Други професионални активности:
2001-2003 Главен колумнист на Теа Модерна на тема за антиквитети, неделно издание
2005-2008 Главен колумнист на Лајф, месечен магазин на тема за антиквитети
Признанија и награди:
2008 Признание за жена менаџер на годината
2007-08-10 Сертификат за човечка и универзална енергија
2004 Сертификат и благодарница за подржување на демократските вредности од амбасадата на САД
2001 Сертификат за бизнис и канцелариско работење, Центар за едукација Мотива
1998 Признание за жена менаџер на годината
Спорт и хоби:
Пливање (трето место во слободно пливање на републички јуниорски натпревар); Тенис - член на сениорскиот тим и ТК Југ; Скијање; Свирење пиано
 
 
 
 
 
 
 

International Inner Wheel Club Of Skopje. Сите права се задржани - Скопје 2006